Dom omladine, duh Zaječara kojeg više nema

Kultno mesto gde su se okupljali obožavaoci rok muzike, pratioci slobode, dobri ljudi koji su sledili san o boljem sutra, danas je samo objekat koji sa Kraljevice širi tugu i nostalgiju na dane koji su odisali kulturom. Veliki bendovi poput Blockouta, Trule koalicije, Vox Populi-a bili su deo priče Doma omladine. Emisija radio Beograd 202 takođe je bila drag gost Doma Omladine.

Mladi zaječarski muzičari imali su mesta za probe, vežbu, druženje sa prijateljima, Imali su prostor i priliku da prikažu svoje znanje i svoju kreativnost, muziku koja je bila njihov lični identitet.  Dolazili su i mlade nade iz Knjaževca, Negotina, Bora, pravili zajedničke svirke i oplemenivali prostor jakim distorzijama.

Publika iz cele Timočke krajine, a i šire mogla je da uživa u dobrom zvuku. Na tom mestu sklapala su se prijateljstva za ceo život, mnoge ljubavi su se rodile, a svi su bili tu zbog jednog razloga. Muzika. I ništa drugo!

Imala sam tu sreću da budem deo te priče. Mladima koji slede svoj san o muzici koja se živi želim svu sreću, Na njima je da se snađu gde će svoj san pretočiti u stvarnost. O njima nema ko da misli.

Danas je na tom mestu moto klup “Triumph”. Oni su u zapadnom delu zgrade i održavaju ga. Drugi deo ne izgleda dobro. Nadamo se da će jednog dana dobiti stari sjaj, a MK “Triumph” poručujemo: samo napred!

 

One thought on “Dom omladine, duh Zaječara kojeg više nema

Leave a comment